شورای هماهنگی تشکلهای فرهنگیان کشور در بیانیهای اعلام کرد: عدد دقیقی برای شاخص کیفیت هوا به منظور تعطیلی مدارس در دنیا رایج نیست ولی در سنگاپور شاخص 314، در هند شاخص بیش از 500 ، در مالزی شاخص 267، در پاکستان شاخص 450 و در چین شاخص 500 منجر به تعطیلی مدارس شدهاند.
به گزارش گروه آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، شورای هماهنگی تشکلهای فرهنگیان کشور در بیانیهای اعلام کرد: مدرسه قلب تپنده جامعه است و نباید با دلایل و بهانههای متعدد آن را از حرکت بازداشت.
بسیاری از ناهنجاریها و آسیبهای اجتماعی از این نقطه آغاز می شود و غیر قابل جبران خواهد بود. هنوز خسارت سنگین و چند ساله تعطیلی مدارس به بهانه شیوع بیماری کرونا جبران نشده و هیچ یک از بانیان آن تعطیلیهای بیرویه، استدلالات متقنی را ارئه نکردهاند.
متأسفانه در سال جاری نیز به دلایل ناکافی، آسانترین راه برای حل معضل سرما یا آلودگی هوا، تعطیلی مدارس پیشنهاد میگردد. آیا راه حل دیگری وجود ندارد؟
تعطیلی مدارس با شاخص آلودگی کمتر از 200 در دنیا رایج نیست. در بسیاری از کشورها هنگامی که کیفیت هوا در شرایط ناسالم یا بسیار ناسالم قرار میگیرد، مدارس تعطیل نمیشوند و فعالیت آموزشی برقرار است اما برای فعالیتهای فیزیکی دانشآموزان محدودیتهایی در نظر گرفته میشود. برای مثال همین روزها شاخص آلودگی کشورهای هند، پاکستان و چین حتی بالاتر از 200 بوده ولی هیچ یک دچار تعطیلی گسترده مدارس در حد کشوری نشدهاند.
عدد دقیقی برای شاخص کیفیت هوا به منظور تعطیلی مدارس در دنیا رایج نیست ولی در سنگاپور شاخص 314، در هند شاخص بیش از 500 ، در مالزی شاخص 267، در پاکستان شاخص 450 و در چین شاخص 500 منجر به تعطیلی مدارس شدهاند به همین دلیل با پیشنهاد بررسی دقیق، بازنگری و اصلاح شاخصهای تعطیلی آییننامه اجرایی قانون هوای پاک مصوب سال 1397 را ضروری میدانیم.
این بیانیه میافزاید: بسیاری از جامعهشناسان و روانشناسان معتقدند ایجاد بینظمی در تشکیل کلاسهای درس ضربه مهلکی به باورهای دانشآموزان در اهمیت علم و علمآموزی وارد میآورد و اساس تعلیم و تربیت را خدشهدار میکند و از طرفی به تأثیرگذاری تربیتی مدرسه لطمه جدی وارد میسازد.
در این راستا اعضای شورای هماهنگی تشکلهای فرهنگیان ضمن تقدیر و تشکر و حمایت از مواضع وزیر انقلابی آموزش و پرورش در مخالفت با تعطیلی مدارس به تمامی دست اندرکاران و تصمیمگیران اعلام می دارند «تعطیلی مدارس را تعطیل کنید» و راههای دیگری را برای کاهش آلودگی هوا جستجو نمایید. حفظ سلامت و جان دانشآموزان حتما دارای اولویت است اما دانش آموزان و معلمان اگر در مدرسه حاضر شوند از همان هوای ناپاک در کوچه و محله خود استنشاق مینمایند لذا هیچ تغییری در بهبود شرایط آنان ایجاد نمیشود و صرفا چرخ پیشرفت علمی کشور دچار آسیب جدی میگردد.
امید است با تدابیر دولت انقلابی و مردمی شاهد رونق بیش از پیش مدارس و کاهش تعطیلی های مکرر و بیفایده باشیم.
پایان پیام/